Organizatie
ANIP este o organizatie neguvernamentala infiintata la Brasov, in anul 1998, la initiativa Conf. Dr. Daniela Mosoiu si a unui grup de profesionisti dornici sa dezvolte acest concept in Romania, cu scopul facilitarii accesului la informatia de specialitate si a comunicarii intre profesionistii care lucreaza in ingrijiri paliative sau sunt interesati de acest domeniu.
Membrii individuali au diferite profesii: medici, asistenţi medicali, asistenţi sociali, psihologi, dar şi alte persoane interesate de paliaţie. Membrii colectivi sunt organizatii ce furnizeaza ingrijiri paliative in diferitele judete ale tarii.
ANIP susține dezvoltarea la nivel național a unei reţele integrate de servicii de calitate din domeniul îngrijiri paliative, accesibile tuturor celor care au nevoie de ele şi care să acopere uniform teritoriul României.
COLABORAREA ESTE ESENȚA DEZVOLTĂRII
COMPETENTA
ca profesionişti, ca furnizori de servicii precum şi în relaţiile cu toţi colaboratorii noştri
COLABORAREA
şi împărtăşirea informaţiei, ambele în strânsă legătură cu ceea ce numim comunicare eficientă. În acest scop, ANIP organizează anual câte o Conferinţă Naţională ce constituie un bun prilej pentru schimbul de informaţie dintre profesionişti
SPRIJINUL
asociaţia sprijină cercetarea în domeniu, prin intermediul conferinţelor anuale în cadrul cărora se abordează câte o temă specifică îngrijirii paliative, pe marginea căreia se discută şi se prezintă lucrări de specialitate. În cadrul conferinţelor, specialiştii au ocazia să se cunoască mai bine şi sa acceseze ultimele informaţii din domeniu.
“Mesajul nostru către cei care nu ne cunosc şi vor să ştie ce însemnă îngrijirea paliativă este că reprezentăm o replică a frazei: “nu mai e nimic de făcut”. Toți ne temem de durere, ne ocupăm de controlul durerii, nu al simtomelor. În proporție de 98% durerea e tratată. Îngrijirea paliativă te ajută să trăieşti fiecare zi atât de bine cât se poate, chiar şi atunci când nu există vindecare, trebuie să ne acceptăm condiția de muritor şi să ne facem o viață cât mai bună. Îngrijirea paliativă nu este privită ca un final al vieții, este apusul care poate fi unul strălucitor sau unul în suferință” Prof. Mălina Dumitrescu- președinte ANIP 2013-2021